Baranyában mintegy hétezer vállalkozó jutott Széchenyi Kártyához

Az első Széchenyi Kártyát kilenc évvel ezelőtt kibocsátották ki, most pedig a 150 ezredik Széchenyi vállalkozásokKártya és az első Agrár Széchenyi Kártya is forgalomba került. A miniszterelnök a Parlamentben október végén ünnepélyes keretek között nyújtotta át a Jubileumi Széchenyi és Agrár Széchenyi Kártyákat a vállalkozóknak. A KA-VOSZ Zrt. a VOSZ szervezetével és a kamarával együttműködve novemberben az összes megyébe ellátogat a Széchenyi Kártya jubileuma és a program kibővülése kapcsán.

A Pécsen rendezett eseményen részt vett Kiss Endre, a VOSZ Baranya megyei szervezetének elnöke, Kéri István, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Félegyházi Éva, a KA-VOSZ Zrt. termékfejlesztési vezetője és Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója. Jubileumi Széchenyi Kártyát kapott Pécsen a fogadót működtető Kator Bt., a gyógyszer kiskereskedelemmel foglalkozó Komlói Zöldkereszt Gyógyszer Kereskedelmi Bt., a építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó Stor Kft., a mérőeszközök értékesítését és szervizelését végző Geoset Kft. és az egyedi bútorok tervezésével, gyártásával foglalkozó Szabó Bútor Kft.

Az Agrár Széchenyi Kártyát az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó Boród-Agro Kft. képviselője vehette át. Agrár Széchenyi Kártyát az őstermelők, a családi gazdaságok, az erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással foglalkozó kis- és középvállalkozások igényelhetnek novembertől. Az egy-, kettő- vagy hároméves lejáratú folyószámlahitel összege minimum 500 ezer forint, felső határa pedig 25 millió forint. A konstrukcióhoz a magyar állam 2 százalék kamattámogatást és kezességvállalási díjtámogatást biztosít. Baranya megyében a kihelyezett hitelállomány már túllépte a 38 milliárd forintos értéket.

HR Portál