Ön elégedett jelenlegi munkájával? 5 lépés, hogyan derítse ki!

„Elégedett vagyok jelenlegi munkámmal?"

Ez a kérdés sokakban felmerül karrierjük során, ám nem olyan könnyű rá válaszolni, mint ahogy az első látásra tűnik. Akár 6 hónapot, akár 6 évet töltünk egy munkahelyen, ilyen jellegű kérdések bármikor megfogalmazódhatnak bennünk. „Érdemes továbbra is ennél a cégnél maradnom?" „Biztosan ebbe az irányba szeretném terelni karrieremet?"

Az alábbi 5 tényező alapján könnyen eldönthetjük, mennyire vagyunk elégedettek jelenlegi pozíciónkban.

Ezt a cikket olvassuk...

Igen, az a tény, hogy ezt a cikket olvassuk, arra enged következtetni, hogy nincs minden rendben munkahelyünkön. Rosszabb esetben ezt a cikket éppen munkaidő alatt olvassuk, ahelyett, hogy feladataink ellátásával foglalkoznánk. Ezzel egyben azt is jelezzük önmagunk számára, hogy hiányzik valami, amit jelenlegi cégünknél nem kapunk meg. Azonban mielőtt végképp feladnánk és benyújtanánk lemondásunkat, vizsgáljuk meg először, hogy mi is a probléma valódi gyökere.

Csak a hétvégét várjuk...minden alkalommal

Legyünk őszinték, mindenki valamilyen szinten a 'hétvégének él', de legalábbis azt mindenki az alagút végén lévő jutalomként értékeli. Amennyiben túl sokat gondolunk arra munkaidőnk közben, hogy jobb lenne valahol máshol ledolgozni 40+ órát hetente, akkor érdemes megfontolnunk a váltást. Ebben az esetben itt az idő, hogy olyan munkát keressünk, melyben nagyobb örömünket leljük és jutalmazásban sem utolsó. Amennyiben egész héten csak ábrándozunk egy jobb állásról az nem fog segíteni.

Nem tudjuk megmondani miért vállaltuk el ezt a munkát

Talán azt gondoltuk, hogy ez egy jobban jövedelmező állás? Vagy talán más jellegű munkára számítottunk? Nem is igazán tudjuk, mi a helyes válasz. Mindazonáltal, ha tényleg nem tudjuk, hogy miért vállaltuk el az állást, akkor azt sem tudjuk megítélni, hogy karrierünk szempontjából ez egy jó lépés volt-e, vagy rosszabb esetben már fel is adtuk álmainkat. Csak azért mert jelen pillanatban a gazdasági helyzet nem túl rózsás, nem kell feladnunk álmainkat.

Az egyetlen ok, amiért még mindig a cégnél dolgozunk, az a havi fizetési csekk

Valamilyen szinten ez már mindannyiunk fejében megfordult. Amikor egy meglehetősen rossz napunk van, vagy amikor főnökünk leszid, gyakran ilyen gondolatok járják át agyunkat. Ám, ha ténylegesen ez az egyetlen ok, amiért úgy gondoljuk, hogy érdemes a cég kötelékein belül dolgozni, akkor csak az időnket fecséreljük és minden bizonnyal főnökünk szemében is csak egy átlagos alkalmazottnak tűnünk.

Nem vagyunk elkötelezettek és nem érzünk kihívást

Erről a témáról külön cikket lehetne írni, ám most megpróbáljuk összefoglalni dióhéjban. Az emberek szeretik érezni, hogy munkájuk fontos a vállalat céljainak elérése szempontjából és, hogy ők maguk értékes munkaerőként vannak számon tartva. Az emberek a legjobbak szeretnének lenni szakmájukban, olyanok, akik nélkülözhetetlenek a vállalat számára. Amennyiben, nem kapjuk meg a kell ösztönző erőt, munkánk nem jelent elég nagy kihívást munkánk, akkor valószínűleg nem leszünk elég elhivatottak sem a vállalat irányába.